• Hoveniersbedrijf Verheul - Tuinafscheidingen

Waarom zou u grote buitentegels kopen?

Waarom zou u grote buitentegels kopen?

Allereerst moet u een grote buitentegel natuurlijk mooi vinden! Dat is toch de belangrijkste reden. De nieuwste trend van jaar 2015/2016 zijn grote tegels. De tegels zijn zeer fraai om te zien, de grotere afmetingen creëren optisch meer ruimte. De tegels zijn te leveren in verschillende maten: 60x60cm, 80x80cm en 40x40cm.

Maar over het algemeen wordt voor een groot terras een grote tegel gekozen. Het formaat ook goed tot zijn recht en het creëert rust. Dat komt omdat er minder voegen aanwezig zijn die het geheel onderbreken. Bijkomend voordeel is minder kans op onkruid tussen de voegen. Er zijn minder voegen dus het is in dat opzicht onderhoudsvriendelijker!

Nadeel is dat er op minder plaatsen regenwater kan weglopen. Natuurlijk is de keuze van het materiaal hierin ook belangrijk (beton/keramiek/natuursteen). Het is dan ook altijd aan te raden om uw terras met grote tegels met afschot te leggen en aan het einde afvoergoten of drains te gebruiken zodat het water goed weg kan stromen.

Een laatste punt (maar dat ziet u snel genoeg), is de prijs. Over het algemeen zijn grote tegels voor buiten duurder dan de kleinere varianten van dezelfde tegel. Ook het verwerken ervan kan duurder zijn. Aan de andere kant legt u niet ieder jaar een terras ann, maar u moet er wel IEDERE DAG tegenaan kijken, over lopen etc. Als u het echt mooi vindt, zet die extra kosten dan weg over een aantal jaren en zie het als investering in uw huis!

Zie ook